İlan No |
2297 |
İlan Tarihi |
11.08.2012 |
Şehir |
Bakırköy, İstanbul |
Fiyat |
50,00 Türk Lirası (TL) |
İrtibat Telefonu |
05058231284 |
Kategori |
Bakırköy İstanbul Özel dersler ve kurslar |
Görüntülenme: 1026 |
2012 LYS -2 BİYOLOJİ CEVAPLARI
SORU 1:
Glikolipit molekülü golgi organeli tarafından sentezlenir.Cevap C seçeneği olmalıdır.
SORU 2 :
İnsanda mitozun metafaz evresinde toplam 46 kromozom sayılır .Oysaki mayozun anafaz 2 evresi öncesi kromozom sayısı yarıya indiği için 23 kromozom görülür.Cevap B seçeneği olmalıdır.
SORU 3:
Oksijenli solunumun evrelerinin gerçekleştiği yerler glikoliz evresi tüm canlılarda sitoplazmada krebs evresi ve ETS evresi hayvan hücresinde mitokondride gerçekleşir.Cevap D seçeneği olmalıdır.
SORU 4:
Karbondioksit oluşumu etil alkol fermantasyonu ve oksijenli solunumda gerçekleşirken laktik asit fermantasyonunda gerçekleşmez . Cevap E seçeneği olmalıdır.
SORU 5 :
Alemden türe doğru gidildikçe birey sayısı azalırken ortak özellikler artar.Cevap A seçeneği olmalıdır.
SORU 6:
Akrabalık benzerliklerinde DNA benzerliği önemlidir.Proteinler , enzimler ve ribozamal RNA sentezinde DNA’ nın görev alması akrabalık benzerliğinde kanıt oluşturur.Fakat yaşanılan yer ve besin benzerliği kanıt oluşturmaz.Cevap B seçeneği olmalıdır.
SORU 7:
Mutasyon sonucunda oluşan enzim görevini yapmaya devam ediyorsa bu durumda enzimin aktif kısmı etkilenmemi olabilir.Aynı zamanda bir aminoasidi birden fazla kod simgeleyebilir.Bu durumda polipeptit yapısal değişikliğe uğramaz.Fakat DNA’ nın anlamlı ipliğinden sentezlene RNA ya değişiklik mutlaka yansır.Cevap D seçeneği olmalıdır.
Soru 8 :
Soyağacına göre 3 nolu bireyin renkkörü erkek çocuğu olabilmektedir.Cevap E seçeneği olmalıdır.
Soru 9 :
Bilim insanının Y kromozomunu seçmesi bazı genlerin Y kromozomunda yalnızca tek alel gen olarak taşınmasıdır.Bu durumda oluşan mutasyon baskında olsa çekik de olsa etkisini fenotipte gösterir ve takip edilebilir.Cevap C seçeneği olmalıdır.
SORU 10
Bir karakteri belirleyen iki farklı alel gen aynı bireyde bulunduğu zaman birbirine üstünlük sağlayamazlar ve dış görünüş her iki genin etkisiyle ortaya çıkarsa buna eksik baskınlık denir.Cevap A seçeneği olmalıdır.
Soru 11
2. ve 3. genotipe sahip canlılar krossing - over sonucunda oluşabilir.Bu durumda 1. ve 4. genotipe sahip canlıların oluşma olasılığı daha yüksektir.Cevap B seçeneği olmalıdır.
Soru 12
Evrimleşme süreci kalıtsal varyasyon ,çevre şartlarının değişmesi ve doğal seleksiyon şeklindedir.Mutasyon kalıtsal varyasyona neden olur.Doğal seleksiyon mutasyona neden olmaz.Cevap B seçeneği olmalıdr.
Soru 13
Bitkilerde gaz alışverişini stomalar gerçekleştirir.Mumsu tabaka adı verilen kutikula tabakası terleme ve su kaybını engelleyen yapıdır.Cevap A seçeneği olmalıdır.
Soru 14
Bitki hücresinin sitoplazmasında glikoz derişimi azaldığında ozmotik basınç yani su içme isteği azalır.Bu durumda hücre su kaybeder ve su tutma kapasitesi azalır.Turgor basıncı azalır.Cevap D seçeneği olmalıdır.
Soru 15:
Kök hücreleri ozmotik basıncın etkisiyle topraktan suyu alırlar.Bu esnada enerji harcanmaz.Cevap C seçeneği olmalıdır.
Soru 16:
Floem besin taşıyan borulardır .Bu nedenle bu dalda üretilen besinler bitkinin diğer kısımlarına taşınmaz.Cevap B seçeneği olmalıdır.
Soru 17
Yaş halkasının genişliği bitkinin yıl içerisindeki büyümesiyle ilgili bilgi verir.Yaş halkasının dar olması geçen yıllara nazaran büyümenin daha az olduğunu gösterir.Bu nedenle topraktaki azotlu tuz miktarının artmış olması beklenmez.Bu durum bitkinin gelişmesine olumlu etki eder.Cevap E seçeneği olmalıdır.
Soru 18 :
Akşam sefası bitkisi karalıkta açarken karanlığı bir yönü olamaz.Bu durum uyarının yönüne bağlı olmayan nasti hareketine örnek verilebilir.Cevap D seçeneği olmalıdır.
SORU 19 :
Kortizol ve adrenalin hormonlarının ortak görevleri kan şekerini arttırmaktır.Cevap E seçeneği olmalıdır.
SORU 20 :
Uyarının sıklığı arttıkça uyarının şiddetide artar.Cevap A seçeneği olmalıdır.
SORU 21 :
Tüm solunum organlarının ortak özellikleri arasında ince ,nemli ve geniş yüzeyli olma sayılabilir.Cevap C seçeneği olmalıdır.
SORU 22:
Grafikte oluşan k ile gösterilen fark dokuların dinlenme esnasında oksijen kullanıyor olmasıdır.Cevap B seçeneği olmalıdır.
SORU 23
Atardamardan toplardamara doğru gidildikçe kan basıncı azalır.Cevap E seçeneği olmalıdır.
SORU 24
İncebağırsaktan emilen yağ monomerleri sırasıyla lenf kılcalı ,kilus borusu ,peke sarnıcı ,göğüs lenf kanalı ,sol köprücük altı toplardamar , üst ana toplardamar ve kalbin sağ kulakçığına gelir.Cevap C seçeneği olmalıdır.
SORU 25:
Plazma proteinleri büyük yapılı moleküller olduğu için glomerulustan süzülemezler.Bu nedenle bowman kapsülüne geçemezler.Cevap E seçeneği olmalıdır.
SORU 26:
İç güdüsel davranışlar kalıtsal olarak nesilden nesile aktarılırlar.Bu nedenle bu davranışlar sonradan öğrenilmez.Cevap D seçeneği olmalıdır.
SORU 27:
K canlısı besin zincirinde üretici canlıdır. Bu durumda L,M,N canlıları otçul canlılardır.P canlısı ise etçildir.Karışık beslenmemektedir.Cevap C seçeneği olmalıdır.
SORU 28 :
Rekabet gereksinimleri aynı olan canlılar arasında gerçekleşir.Ekolojik görevlerinin aynı olması rekabete neden olur.Birinin diğerini besin olarak kullanması av-avcı ilişkisine neden olur.üreme dönemlerinin aynı olması iki farklı tür için rekabete neden olmaz.yaşama alanları farklı olan türler bir arada olamayacakları için rekabet oluşmaz.Cevap A seçeneği olmalıdır.
SORU 29:
İstanbul’daki insan populasyonu ile samsundaki insan populasyonu aynı sayıda değildir.Bu nedenle cevap E seçeneği olmalıdır.
Soru 30:
Besin kaynaklarının sınırlı olduğu bir ortamda balık sayısı arttıkça besin bulma olasılığı azalacağı için birey besin bulmak için daha fazla enerji harcar.Cevap D seçeneği olmalıdır.
34 YASINDAYIM.10 YILLIK TECRÜBEM VAR.BİREY -FEN BİLİMLERİ VE EKOL DERSHANELERİNDE DERS VERDİM.DERSHANEMDE ZÜMRE BAŞKANI OLARAK GÖREV ALMAKTAYIM.DERSHANENİN YAYINLARININ HAZIRLANMASINDA VE SORULARIN OLUŞTURULMASINDA GÖREV ALIYORUM.BİRÇOK SORUM ÖSYM TARAFINDAN HAZIRLANAN SORULARLA UYUŞMAKTADIR.BUDA ÖSYM NİN SORU TARZINI TAKİP ETMEK , ANLAMAK VE NERELERDEN NASIL SORULAR SORABİLECEĞİ TAHMİNİNİ OLUŞTURMAKLA MÜMKÜN OLMAKTADIR.ÖSYM SORULARI DİKKATLİ OLARAK İNCELENECEK OLURSA BAZI KONUALARA NORMALDEN DAHA FAZLA ÖNEM VERİİĞİ VE BAZI SORULARIN FARKLI ZAMANLARADA AYNEN SORULDUĞU GÖRÜLECEKTİR.FAKAT YENİ VE DEĞİŞİK SORULARDA SORULMAKTADIR.ÖZEL OLARAK BİR ÇOK ÖĞRENCİYLE ÇALIŞTIM.DERSLERİMDE DİSİPLİNE ÖNEM VERİRİM.BİYOLOJİNİN SON DÖNEM SINAV DEĞİŞİKLİĞİ İLE BERABER ÖNEMİ KAT VE KAT ARTTI .ÖZELLİKLE ÜNİVERSİTEDE FEN AĞIRLIKLI SEÇİMLERDE BİYOLOJİ EN AĞIRLIKLI DERS OLDU.BİYOLOJİ SORULARININ YORUM SORULARI OMASININ SİZİ ZORLADIĞINI BİLİYORUM.BİYOLOJİ ARTIK EZBERLE VE SORUYU ÇÖZ ŞEKLİNDE DEĞİL.BUNLAR ESKİDENDİ.ARTIK SORULARIN YORUMA DAYALI OLMASI BİYOLOJİYİ DAHA DA ZOR HALE GETİRDİ.AMA BU GÜÇLÜKLERİN ÜSTESİNDEN ŞU ŞEKİLDE GELİYORUM. DERSLERİMDE LAPTOP KULLANARAK DERSİN GÖRSEL AÇIDAN DAHA ZENGİN HALE GELMESİNİ SAĞLIYORUM.
DERSİN ANLATIMINDA ÇAĞRIŞIM YÖNTEMLİ EZBERLEME TEKNİĞİ KULLANARAK BİYOLOJİNİN EZBER KISIMLARININ AKILDA DAHA UZUN SÜRE KAILICI OLMASINI SAĞLIYORUM.BU YÖNTEMLER SAYESİNDE ASLINDA BİYOLOJİNİN NE KADAR KOLAY AKILDA KALICI VE ZEVKLİ OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ.AYNI ZAMANDA DERS SONU ÖSYM NİN ÇALIŞILAN KONUDAN NE TARZ SORULAR SORDUĞUNU İNCELİYORUZ VE ÇIKABİLECEK SORULAR HAKKINDA YORUM YAPIYORUZ.AYNI ZAMANDA YENİ SINAV SİSTEMİNDE YANİ LYS DE 30 BİYOLOJİ SORUSUNA KARŞILIK 45 DAK. ZAMAN TANINMASI SÜRENİNDE NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU VURGULUYOR.BÖYLE BİR DURUMDA HEM İYİ BİLEN HEMDE HIZLI OKUYABİLEN VE ÇABUK ANLAYABİLEN YANİ SORUYU BİR DEFADA ANLAYABİLEN KİŞİ KAZANACAK.İŞTE BUNA ÇÖZÜM OLARAK İSTENİLDİĞİ TAKDİRDE HIZLI OKUMA KURSU DA VEREBİLİRİM.HIZLI OKUMA KURSU İLE :EĞİTİM KAZANIMLARI
•Hayatımızın her dönemi bir başka sınava girmek zorundayken, sınavlarda verilen süreyi rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
•İç ve dış faktörlerden olabildiğince az etkileneceğiniz için, Dikkat ve Konsantrasyonunuz daha etkin olur
•Okumak sıkıcı bir uğraşı olmaktan çıkıp, haz-heves veren zevkli bir etkinliğe dönüşür.
•Ödevlerinizi/elinizdeki okumanız gereken dökümanları daha kısa sürede bitirerek Kendinize Zaman yaratırsınız.
•Okuma sevgisi kazanmakla birlikte, insani donanımınız zenginleşir.
•Analiz-sentez-kavrama-yorum yeteneğinizi en üst düzeye çıkartırsınız.
•Öğrendiklerimizin % 85 ini okumayla elde ediyoruz, okuduklarımızın ise % 10 unu hatırlıyoruz. NLP ile AHOT sayesinde okuduklarınızı hem daha iyi anlar hem de daha fazlasını hatırlarsınız.
•Bilgi, donanım ve kültür düzeyiniz artar, sözcük dağarcığınız zenginleşir yetkinliğiniz artar ve dolayısıyla özgüveniniz gelişir.
•Beyninizin sağ-sol lobunu birlikte kullanarak zihinsel kapasitenizi kolaylıkla 0–300 arttırırsınız.
•Okuduklarını daha konsantre, etkin ve hızlı bir şekilde özümseyen, değerlendiren ve daha iyi akılda tutan, verimli bir okuyucu haline geleceksiniz
GALİP DENİZ 0505 823 12 84
.
* Ürün veya Hizmeti görmeden ödeme yapmayınız.
* Ön ödeme isteyen satıcılara karşı dikkatli olun.
* Yurtdışından ürün satan yabancılardan alışveriş yapmayınız.
* İlanda kullanılan resimler gerçek olmayabilir.
Dolandırıcılık mağduru olmamak için ilan sahibi ile yüzyüze görüşmeden ve alacağınız ürün ve hizmet hakkında detaylı bilgi sahibi olmadan ödeme yapmayın ve alışveriş öncesi satıcının isim ve adresini öğreniniz.